Vinteridyll

Hva er mer fortryllende enn crispy vinter-morgener med noen få minusgrader? Denne vinteren har vi hatt mange av dem og det gjør landskapet her om til et eventyrland.
På vannet blir det stille og det kjennes ut som alt dyreliv holder pusten til isen er borte. Sangsvanene og knoppsvanene flyr til andre nærliggende vann som er åpne, men kommer daglig tilbake en liten tur for å sjekke forholdene. De utallige endene er også mye roligere.

D80-64409-20150203

 

I hagen er det også ganske stille. Både dyrelivet og vi er i dvale for tiden, men vi møtes ute i hagen en liten stund midt på dagen, om ikke regnværet som så ofte er her, er alt for stritt. Frukthagen er en av de få plassene det er noe å gjøre ute, men der er det fullt av frukttrær som ikke har blitt stellt på lenge. De trenger en alvorlig beskjæring i vinter. Disse trærne har blitt beskåret tidligere og da er det best å fortsette med det. Til våren vil jeg plante noen nye trær og prøve hvordan det går om jeg lar dem vokse villt. I teorien skal det gå fint, og jeg er nysgjerrig. Jeg skal kun forme dem litt forsiktig i begynnelsen og så la det gå den naturlige gangen.

Jeg valgte en fin og mild vinterdag til beskjæringen, og det varte ikke lenge før jeg fikk lag med rødstupen. Det er en vakker og var fugl, som det er en fryd å ha rundt seg.

 

D80-64214-20150119

 

Snart er det tid for naturen å våkne opp til en ny vår, og det blir en spennende tid for oss. Det er den første her i vår nye hage. Hagen har vært gjenstand for mye beundring oppgjennom årene kunne naboer fortelle, og folk reiste fra hele distriktet rundt her for å iakta dens skjønnheten. Det blir spennende å se hvor mye det er igjen av plantene som har gledet så mange. De først har så vidt begynt å vise seg. De er ikke spesielle av karakter, men som det første vårtegn er de en kjær plante. Snøklokkene som bryter frem fra snøen under frukttrærne strutter av lys og livsvilje.

D80-64406-20150203

Av disse tidlige plantene er klosterklokkene min favoritt. Jeg er så spent på om de finnes her, jeg har ikke sett noen enda.

I mellomtiden gleder jeg meg med de fargeklattene jeg har inne i vase.

D80-64226-20150119